Kategorier
Nyhedsbrev
Denne Sværddrage med lyrehale, er en forædlet udgave af sværddrageren (Xiphophorus helleri), som er en af de ældste akvariefisk som vi har kendskab til.
Denne populære fisk er en meget sød, fredelig og madglad akvariefisk, som mange elsker.
Der findes et utal af forskellige Sværddrager: Solskinsværddrage, Rød wagtail sværddrage, Blå sværddrage, Solgulsværddrage,Rød Tuxedo sværddrage, Grøn Neon sværddrage og så videre, kun for at nævne nogle stykker, men dette er alt den samme fisk.
Sværddrager skal have et godt beplantet akvarium, hvor ungerne kan gemme sig mellem planterne. De kan være i et akvarium fra 20 liter, gerne større. Temperaturen skal være mellem 21 og 28 Co, men de kan sagtens tåle både koldere og varmere vand i korte perioder.
En sværddrage spiser alt det den kan gabe over. Du kan fodre dine sværddrager med tørfoder, frostfoder og levende foder, men specielt skal de have et tilskud af grøntfoder, hvis du ikke har alger i dit akvarium..
En sværddrage hun kan for hver 24 til 30 dage føde mellem 20-80 unger der er ca. 5 mm store. Er der ikke mange gemmesteder i akvariet, kan man fange disse unger op i fødekar, eller bedre, flytte hunnen over i dette, hvor hun kan i fred og ro kan føde sine unger.
 
Kun Afhentning